مرکز تحقیقات چاقی و عادات غذایی

سخنرانی سرکار خانم دکتر شیرین حسنی رنجبر در پنل چاقی کنگره همگرایی غدد

کنگره همگرایی در علوم غدد تالار دانشگاه تهران 18 اسفند  پنل چاقی   رئیس  پنل خانم دکتر حسنی­رنجبر

ایشان در سخنرانی خود به موارد زیر اشاره نمودند:

چاقی سومین فاکتور خطر مرگ و میر در ایران است. درمانها شامل رژیم، ورزش، دارودرمانی، جراحی و درمان-های موضعی است.

در مورد داروهای جدید چاقی در حال حاضر علاوه بر داروهای خوراکی، داروهای جدید چاقی تزریقی شامل: Semaglutide(wegovy), Setmelanotide, Tirzepatide (zepbound)  اجازه مصرف در بیماران چاق را دارند.

چالش ما در درمان بیماران با این داروها شامل: عدم پوشش بیمه، در دسترس نبودن این داروها، درخواست زیاد بیماران حتی بدون چاقی برای تجویز، عوارض داروها و بازار نابسامان تبلیغات توسط افراد غیرمتخصص است.

بعضی از این داروها کاهش وزنی معادل جراحی چاقی می­دهند.

در مورد چالش­های فوق انجام مطالعات آتی و اقدامات حمایتی ارگان­های سلامت برای درمان درست و موثر بیماران چاقی ضروری است.

معصومه محمدقلی
تهیه کننده: